Over ons

Begin 2023 werd het voormalige jeugdhuis Kiel omgedoopt tot SCRATCH, met een volledig nieuwe werking en aanbod. In opdracht van stad Antwerpen creëerden Habbekrats, Battle Droids en Kras dit nieuwe project op het Kiel. Iedereen is welkom bij Scratch. Kom langs en laat je verrassen door het uitgebreide aanbod.

SCRATCH is een naam met veel betekenis. Zo is het de Engelse vertaling van zowel Habbekrats als Kras. Daarnaast is scratching ook het heen en weer bewegen van een vinylplaat door een DJ, een heel herkenbaar geluid uit hiphop muziek. Daarin weerklinkt een link naar de hiphop cultuur die de rode draad vormt doorheen het project en de inrichting van het gebouw. Tot slot is er een bekend Engels gezegde waarnaar de nieuwe naam verwijst: starting from scratch, vrij vertaald: ‘vanuit niets opnieuw beginnen en iets mooi opbouwen’.

de organisaties achter scratch

Habbekrats

Habbekrats is een kleurrijke jeugdorganisatie die zich overal in het land inzet voor kinderen en jongeren van 8 tot 26 jaar, op zoek naar warmte, vriendschap, avontuur en hulp. Habbekrats zegt dat de jeugd goed bezig is en meent dat ook. Als bewijs heeft Habbekrats 15 warme huizen ingericht waar in totaal 3000 jongeren per jaar elkaar ontmoeten, zich verwonderen en verbinding vinden met de samenleving.

Meer info

Battle Droids

Battle Droids ondersteunt reeds sinds 10 jaar de talentontwikkeling van jongeren in de breaking scene tot op wereldniveau. De vzw werd opgericht door Samuel Revell en wordt nu mee gedragen door de jongeren die zelf in de werking zijn opgegroeid. Want naast de vette dansmoves leren de jongeren ook hun dromen waar te maken, samen te werken als een team en veel andere ‘lifeskills’.

Meer info

Kras Jeugdwerk

Kras Jeugdwerk biedt al jarenlang een breed en laagdrempelig vrijetijds- en welzijnsaanbod waarmee ze elk jaar duizenden kinderen en jongeren kunnen ondersteunen in verschillende aandachtswijken in Antwerpen. Op 't Kiel heeft Kras een grote werking, van waaruit ze een breed groepsaanbod aanbieden en een veelheid aan projecten organiseren.

Meer info

VOLG ONS OP INSTAGRAM